Welkom bij 't Gouwe Hart van Achtmaal
Gemeenschapshuis De Nachtegaal
  • Home
  • Nieuws
    • Samen eten
    • Recept
  • Vaste activiteiten
  • Verenigingen
  • Wat gebeurde er.....
    • Dorpskwis
    • Lunch-Bingo
    • Burendag
    • Gezellig Achtmaal
    • Dorpsfeest 2017
    • Foto's samen eten
    • NL Doet
    • Opening Boekspot
    • Huiskamerproject 5 jaar
    • Uit de oude Doos
    • Foto's van de oude website
  • Over ons
    • Vrijwilligers gezocht
    • Contact
    • Gebruikers van het Gouwe Hart
    • Verhuurmogelijkheden

Rabarbertaart is een succes! Ook voor mensen die niet van rabarber houden

Rabarbertaart          Achtmaal 22 juni 2017
Frisse taart, ook lekker gevonden door mensen die geen rabarber lusten
(Voor een springvorm van 24 cm)
Oven voorverwarmen op 150°C
Rabarber wassen, kleinsnijden, met de overige ingrediënten voor de vulling mengen.
Boter, suiker en citroenrasp voor het deeg met de mixer kloppen, een voor een de eieren erdoor kloppen, als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor kloppen. Deeg in ingevette springvorm scheppen. Rabarbervulling erop scheppen.
1-1½ uur bakken.

Nadat ik de vrouw van een collega dit recept had gegeven heb ik nooit meer de rabarber uit hun moestuin gekregen. Sindsdien aten ze de rabarber zelf op. Terwijl ze helemaal geen rabarber lustten!
Voor 6-8 personen
Voorbereiding: 15 min + 1 á 1½ uur in de oven

Vulling:
  • 750 g rabarber
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eetl custardpoeder
  • 30 g suiker
Deeg:
  • 150 g suiker
  • 2 eetl citroenrasp (evt. uit een potje (Baukje))
  • 150 g zachte boter
  • boter om de vorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel


 
Maak een gratis website met Weebly