Rabarbertaart is een succes! Ook voor mensen die niet van rabarber houden
Rabarbertaart Achtmaal 22 juni 2017
Frisse taart, ook lekker gevonden door mensen die geen rabarber lusten
(Voor een springvorm van 24 cm)
Oven voorverwarmen op 150°C
Rabarber wassen, kleinsnijden, met de overige ingrediënten voor de vulling mengen.
Boter, suiker en citroenrasp voor het deeg met de mixer kloppen, een voor een de eieren erdoor kloppen, als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor kloppen. Deeg in ingevette springvorm scheppen. Rabarbervulling erop scheppen.
1-1½ uur bakken.
Nadat ik de vrouw van een collega dit recept had gegeven heb ik nooit meer de rabarber uit hun moestuin gekregen. Sindsdien aten ze de rabarber zelf op. Terwijl ze helemaal geen rabarber lustten!
Voor 6-8 personen
Voorbereiding: 15 min + 1 á 1½ uur in de oven
Vulling:
Frisse taart, ook lekker gevonden door mensen die geen rabarber lusten
(Voor een springvorm van 24 cm)
Oven voorverwarmen op 150°C
Rabarber wassen, kleinsnijden, met de overige ingrediënten voor de vulling mengen.
Boter, suiker en citroenrasp voor het deeg met de mixer kloppen, een voor een de eieren erdoor kloppen, als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor kloppen. Deeg in ingevette springvorm scheppen. Rabarbervulling erop scheppen.
1-1½ uur bakken.
Nadat ik de vrouw van een collega dit recept had gegeven heb ik nooit meer de rabarber uit hun moestuin gekregen. Sindsdien aten ze de rabarber zelf op. Terwijl ze helemaal geen rabarber lustten!
Voor 6-8 personen
Voorbereiding: 15 min + 1 á 1½ uur in de oven
Vulling:
- 750 g rabarber
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eetl custardpoeder
- 30 g suiker
- 150 g suiker
- 2 eetl citroenrasp (evt. uit een potje (Baukje))
- 150 g zachte boter
- boter om de vorm in te vetten
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel